Virksomheder

VEKTOR Kapital investerer i egenkapital i virksomheder – i Danmark og udland – som efter vores vurdering indeholder vækstpotentiale over middel.

Vi har følgende direkte investeringer i virksomheder:

Herrekonfektion

I alt 10 M.DKK (inklusiv minoritetsinteresser) er investeret i at erhverve Bertoni af 1972 A/S 100%.

Bertoni blev startet i 1972 af Palle Breckling, hvis søn Klavs Breckling i dag er direktør og medejer. Virksomheden designer, producerer og sælger Herretøjsmærket Bertoni, som primært handler om konfektion. Varemærket sælges i Danmark, Norge, Island, Færøerne, Holland samt Tyskland. Firmaet handler engros til detailhandlen, og driver sideløbende en kæde af 22 egne butikker i Danmark og Norge.

For mere info om transaktionen, se pressemeddelelsen her

For mere info om Bertoni, se www.bertoni.com

Økologisk fiskeopdræt og gødning i Ukraine

I alt 11,2 M.DKK er investeret i to ukrainske virksomheder indenfor fiskeopdræt og økologisk gødning.

  • VEKTOR ejer 40 % af en virksomhed der driver et større økologisk fiskeopdræt og årligt leverer 1.000 tons spisefisk til salg på lokale markeder. Fiskeopdrættet ligger mellem Odessa og Nikolaev, er lokalt drevet af ejeren gennem de seneste 35 år og har skabt 25 lokale jobs indtil videre. Det 980 ha. store økologiske opdræt leverer blandt andet Karper og Sandart, der er udbredte spisefisk i Ukraine.
  • VEKTOR ejer ligeledes 40 % af en virksomhed med speciale i udvinding af højkvalitets økologisk gødning. Virksomheden råder over et 240 ha. stort område, hvorfra der udvindes et økologisk gødningsmiddel til brug i landbrugs- og kosmetikindustrien.